René legt weer vast

door : Léon van Zijl

HOUTEN - Regen, sneeuw, zon of wind: wie naar buiten wil, moet rekening houden met het weer. Elke minuut legt de 28-jarige René Zwolsman het weer in Houten vast.

"Nee, ik ben geen weersvoorspeller", zegt hij nadrukkelijk, "maar je kunt wel zien hoe het weer verandert. Met deze plaatselijke meting weten Houtenaren of de jas wel of niet mee moet."

Het weer verandert, maar blijft altijd. "Veel mensen zijn geïnteresseerd in het weer," vervolgt René. "Dat blijkt ook uit het aantal bezoekers op de website (www.weerstation-houten.nl). Binnenkort wordt de site vernieuwd: dan is op de hoofdpagina direct alles te zien over het weer, en specifiek over de situatie in Houten. Ook voor houten.com verzorg ik een weeroverzicht."

Rene kreeg de belangstelling voor het weer met de paplepel ingegoten. "Bij ons thuis hing een weerstation en ook enkele ooms hadden er een. Nadat ik op mezelf ging wonen, kreeg ik een eigen weerstation, maar dat was niet zo'n succes. Na drie weken begaf de windmeter het al. Nu heb ik een professioneel en veel uitgebreider weerstation. Zelf vind ik de extremen in het weer het leukst: als het flink gaat waaien kan ik uren achter het scherm zitten om te zien wat er verandert. Mijn ideaal is nog om ook de watertemperatuur te meten, bijvoorbeeld in de Rietplas."

(Bron: Trefpunt Houten, d.d. woensdag 10 januari 2007)

René Zwolsman is sinds kort 'Houtens eigen weerman'. De gegevens van zijn weerstation gaan draadloos naar de computer, waarna ze op zijn website komen.
FOTO: BUREAU MOUSTACHE
Deze pagina is vandaag 5 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2024 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.002 seconden