De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op dinsdag 24 november 2020 om 12.07 uur

Van het zuiden uit opklaringen

Het is op veel plaatsen zwaar bewolkt. Opklaringen boven het zuiden en zuidoosten breiden zich geleidelijk noordwaarts uit. In het uiterste noordwesten kan vanmiddag lokaal wat regen vallen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 8C in het noordoosten tot 11C in het zuiden. De zuidenwind blijft matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig. In de nacht naar woensdag wisselen velden met hoge bewolking en opklaringen elkaar af. Het blijft droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van enkele graden boven het vriespunt tot 6C langs de kust. De zuid- tot zuidoostelijke wind neemt af naar zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft. Woensdag overdag zijn er wolkenvelden waarbij de zon af en toe te zien is. Het blijft droog. In de loop van de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en aan het einde van de avond kan het in het noordwesten gaan regenen. De maximumtemperaturen variren van 7C in het noorden tot 10C in het zuiden. De wind is matig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig, en draait in de middag naar zuidwest. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Donderdag zacht en mogelijk wat regen. Daarna wisselend bewolkt, meest droog en duidelijk lagere temperaturen, met in de nachten regelmatig lichte vorst.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
Grote (75%) kans op een overgang naar een (licht) wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven normaal. De kans op een voortzetting van het koude, stabiele en droge weertype neemt af naar 25%.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2020 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.002 seconden