De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op zaterdag 06 maart 2021 om 07.11 uur

Zonnig, in het noorden ook wolkenvelden

In het midden en zuiden van het land begint de dag helder en koud met lokaal matige vorst, bovendien komen in het westen van het land mistbanken voor. In de loop van de ochtend verdwijnen vorst en mistbanken en zijn er flinke perioden met zon. In het noorden van het land is het bewolkt en ligt de temperatuur vanmorgen vroeg iets boven nul. Verder valt er in het uiterste noorden en noordoosten soms wat lichte regen. De maximumtemperatuur loopt vanmiddag uiteen van 5C in het noorden tot lokaal 8C in Limburg. De wind is zwak, aan zee matig en komt in het noorden uit het noordwesten, in het zuiden uit het noordoosten. Komende nacht drijft er van het noorden uit geleidelijk meer bewolking het land in. In het zuiden is het aanvankelijk helder en kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het noorden tot lokaal nog -6C in het zuiden van het land. De wind is in het noordelijk kustgebied west tot noordwest en matig, in het zuiden noordoostelijk, elders is de wind zwak en veranderlijk. Zondag overdag zijn er vrij veel wolkenvelden en in het noorden kan er in de middag soms lichte regen vallen. In het midden en zuiden breekt in de loop van de dag de zon steeds meer door, in het zuidoosten wordt het zelfs zonnig. De maximumtemperatuur ligt rond 6C. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind overal noordwestelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Op maandag en dinsdag nog vrij rustig met vrij veel bewolking met soms wat regen. Vanaf woensdag enkele dagen onstuimig met flinke perioden met regen en veel wind. De maximumtemperaturen lopen geleidelijk op naar waarden rond het langjarig gemiddelde van ca. 9°C.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
Aanvankelijk nog wisselvallig met af en toe regen en temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Later in de periode toenemende kans op een droger en zachter weertype.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2021 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.002 seconden