De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op donderdag 24 mei 2018 om 11.28 uur

Perioden met zon, vooral in het zuiden later enkele stevige onweersbuien

In het noorden schijnt de zon geregeld, in de middag is daar een enkele bui mogelijk. In het zuiden is meer bewolking aanwezig en vallen momenteel enkele buien. Daar neemt de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien in de tweede helft van de middag flink toe. Lokaal is dan veel neerslag in korte tijd mogelijk. Windstoten en hagel zijn plaatselijk ook mogelijk. Deze buien trekken in de loop van de avond langzaam naar het midden van het land en nemen dan geleidelijk in intensiteit af. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20C op de Waddeneilanden tot lokaal 26C in het oosten. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. Komende nacht zijn er wolkenvelden aanwezig en kunnen er vooral in het midden en noorden van het land nog enkele buien vallen, daarbij is ook onweer mogelijk. In het zuiden klaart het in de loop van de nacht geleidelijk op en kan er lokaal mist ontstaan. Het kwik daalt naar 16C bij een zwakke tot matige oostelijke wind. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig. Morgen begint de dag in het noorden met wolkenvelden, tevens kan er daar nog enkele buien voorkomen. In het zuiden zijn er zonnige perioden en lost de eventueel aanwezige mist snel op. In de loop van de middag ontstaan vooral in het zuiden en midden opnieuw enkele regen- of onweersbuien. De maxima komen uit op 25C. De zwakke tot matige oostelijke wind draait in de loop van de dag naar een zuidelijke richting. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Zonnige perioden met temperaturen ruim boven normaal. Met uitzondering van het weekeinde kans op een regen- en onweersbui, aanvankelijk vooral in het zuiden, later ook elders.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk verder af naar 40%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of iets boven normaal geleidelijk toeneemt tot 50-60%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 30%.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2018 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.002 seconden