De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op vrijdag 24 mei 2019 om 00.56 uur

Overdag zonnig, in het zuidoosten later kans op een bui

Vannacht is het droog en zijn er enkele wolkenvelden. De minimumtemperatuur komt uit op 8C in het noorden tot 11C in het zuidwesten. De wind is eerst zwak en veranderlijk, maar wordt in de loop van de nacht zwak tot matig uit zuid tot zuidwest. In de ochtend zijn er met name in het zuidoosten enkele wolkenvelden, maar verder is er opnieuw veel ruimte voor de zon. In het zuidoosten kan er in de loop van de middag een bui tot ontwikkeling komen, elders blijft het droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17C aan zee tot lokaal weer 23C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar west en neemt toe naar matig. In de loop van de middag en avond draait de wind verder naar een noord- tot noordwestelijke richting en neemt boven land af naar zwak. In het noorden blijft de wind matig. In de nacht naar zaterdag zijn er vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden. Mogelijk dat er in het noordoosten wat lichte regen of motregen valt, verder blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6C in het midden en zuiden tot 11C onder de bewolking in het noorden. Er staat een zwakke, langs de noordkust matige noordwestenwind. Zaterdag overdag zijn er wolkenvelden en kan er vooral in de ochtend lokaal lichte regen vallen. In de loop van de dag breekt de zon op steeds meer plaatsen weer door en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20 in het zuiden van het land. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Tot en met het weekend vrij zonnig en droog. Volgende week overgang naar overwegend bewolkt weer met van tijd tot tijd regen en maxima beneden normaal.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
Grote kans op voortzetting van het wisselvallige weertype met aanvankelijk temperaturen beneden normaal. Aan het eind van de periode neemt de kans op een warmer en droger weertype geleidelijk toe.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2019 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.001 seconden