De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op vrijdag 10 juli 2020 om 22.09 uur

Perioden met zon, lokaal nog een bui

Vannacht zijn er flinke opklaringen. In het noordelijk kustgebied is nog een enkele bui mogelijk. In het binnenland ontstaan mogelijk enkele mistbanken. Landinwaarts kan het flink afkoelen, lokaal tot onder de 5C. Vlak aan zee wordt het niet kouder dan ca. 10C. De wind wordt overal westelijk en is zwak, aan de kust matig. Zaterdag overdag hebben we te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken en komt er verspreid over het land nog een enkele bui tot ontwikkeling. In de loop van de middag neemt de kans op een bui van het westen uit af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18C aan de kust tot 21C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zwak uit een westelijke richting, in de middag wordt de wind noordwestelijk en matig. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Zondag en maandag droog met geregeld zon en maximumtemperaturen die geleidelijk oplopen richting de normale waarde van ca. 23°C. Vanaf dinsdag weer toenemende kans op regen, later in de week wordt het waarschijnlijk weer iets koeler.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
Aanvankelijk vrij grote kans (70%) op een licht wisselvallig weertype met af en toe een bui en maxima rond of iets beneden het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een droger en warmer weertype geleidelijk toe.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2020 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.01 seconden