De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op woensdag 08 april 2020 om 12.15 uur

Zonnig en warm lenteweer, in het noordelijk kustgebied koeler

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16C op de Wadden tot 25C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is variabel. In de loop van de middag steekt in de kustgebieden een noordenwind van zee op en zal het vooral in het noorden van het land merkbaar afkoelen. In de avond wordt de wind overal noord tot noordoost. In de nacht naar donderdag is er alleen hoge bewolking. Het blijft droog. De minima liggen tussen 4C in het noordoosten en 12C in het zuiden. De wind komt uit noordoostelijke richtingen en is zwak. Donderdag komen er vooral in de ochtend nog enkele wolkenvelden voor maar in de middag is het overwegend zonnig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13C in het Waddengebied tot 23C in het zuidoosten. De wind is overwegend matig uit noordoostelijke richting. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Perioden met zon en tot en met zondag op veel plaatsen warm lenteweer met maxima tussen de 18 en 22°C, in het noord(west)elijk kustgebied iets lager. Vooral op zondag kans op een bui. Vanaf maandag tijdelijk beduidend koeler, maar wel overwegend droog.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
Vrij grote kans (ca. 70%) op rustig en (vrij) warm lenteweer met geregeld zon en kleine kans op een bui. De kans op temperaturen rond of beneden het langjarig gemiddelde bedraagt ca. 30%.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2020 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.002 seconden