De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op zaterdag 21 juli 2018 om 17.40 uur

Vanavond in het oosten eerst nog een (onweers)bui. Zondag vrijwel droog

Vanavond komt er in het oosten eerst nog een plaatselijke (onweers)bui voor, deze doven in de eerste helft van de avond uit. Elders blijft het droog en klaart het breed op. Het koelt gedurende de avond af naar 18C in het westen tot 23C in het oosten. De matige wind komt uit west tot noordwest, in het noordoosten is de wind zwak en veranderlijk. In het noordwestelijk kustgebied en boven het IJsselmeer kan de wind eerst nog vrij krachtig zijn. In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Het het koelt af naar een graad of 14, in het westen kan er een enkele mistbank ontstaan. De noordwestelijke wind is zwak tot matig. Zondag overdag kunnen er vooral in het noorden enkele wolkenvelden voorkomen en landinwaarts ontstaan stapelwolken. Toch is er ook volop ruimte voor de zon. De droogte houdt aan en het wordt opnieuw warm. De maximumtemperaturen varieren tussen 23C langs de kust tot lokaal 29C in het oosten en zuidoosten. De wind is noordwest, overwegend matig, draait in de loop van de middag naar (zuid)west en neemt dan wat in kracht af. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Zonnig, droog en iedere dag warmer. Vanaf halverwege komende week op veel plaatsen tropisch warm (30-35°C) en in de nachten wordt het op veel plaatsen niet kouder dan 20°C. In stedelijke gebieden liggen de temperaturen zowel overdag als 's nachts nog enkele graden hoger. Aan de kust is er in de tweede helft van de middag kans op iets lagere temperaturen door wind van zee.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
Aanhoudend zomers tot tropisch warm, maar wel een toenemende kans op onweersbuien en lagere maxima. Met name in de kustgebieden neemt de kans op normale maxima toe naar 20-30%.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2018 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.002 seconden